ALLMÄNNA
REGLER FÖR HELSINGBORGS CORPFISKE
Lag som
gjort anmälan förbinder sig att deltaga i hela serien,det vill säga fem
omgångar,samt att i sin helhet inbetala startavgiften senast på bestämt
datum,som anges på anmälningstalongen.Inbetalning skall göras på postgirokonto
612 137 0.
Lagledare
för respektive lag ansvarar för att laget deltager fulltaligt och att corpens
regler efterlevs.
Deltagande
skall ske i nyktert tillstånd.All spritförtäring ombord är förbjuden.
Överhandskast
är absolut förbjudet.Endast underhandskast är tillåtet.Platserna på båten skall
vara lottade.
Deltagare i
tävling får inte vistas i styrhytten.Redskap:
En pilk med
trekrok alt.en enkelkrok(eller sänke) och maximalt 3 enkelkrokar som upphängare
får användas.
Krokar skall
vara ledat monterade.
Otacklat
reservspö får medföras och med otacklat reservspö avses spö utan apterad krok.
Medtaget agn
skall hållas väl skilt från fångst.Först vid avgiven signal får linorna bryta
vattenytan.Vid signal under fisket skall bete tagas upp utan att fiske bedrivs
under hemtagning.
Då tävlingen
är slut(två signaler)skall samtliga stanna på sina platser för protokollföring
av godkänd fisk,enligt lista över minimimått,.
Godkänd men
liten fisk kan,efter anmälan till tävlingsledaren,återsättas utan poängförlust.
Fisk och
rens får inte lämpas överbord inom hamnområdet och inte heller lämnas kvar
ombord.All försäljning av fisk är förbjuden.
Tävlingsledare
har rätt att beordra flyttning,när han anser det påkallat.T.ex.vid stor fångst
av stimfisk.
Poängberäkning:Deltagarpoäng(flitpoäng):Fullt
lag 3 pers=15 poäng. 2 pers=10 poäng 1 pers= 5 poäng Ingen delt.= 0 poäng.
-------------------------------------------------------------------------------------
OBS!Nya
regler poängberäkning:
5 poäng per
art och 2 poäng per fisk.
Undantag för
sill:
5 poäng för
arten och 1poäng per fisk max 5st.
Minimimått
gäller som innan.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lag med
högsta poäng vinner serien.De två första lagen från varje division flyttas upp
till nästa högre division.
De två sista
lagen i varje division flyttas ner till nästa division
.Företag med
mer än ett lag kan vid uppflyttning välja att stanna kvar i tidigare serie
efter godkännande av huvudtävlingsledare.Detta för att lättare kunna deltaga
med fulla lag.
Som segrande
lag räknas det lag som fått högst poäng i respektive division.Individuellt
vinner den deltagare som ensam lyckats få mest poäng i sin division.
Reserv
räknas inte för den(han/hon) som ersätter i individuell tävlan.Kvalificerad att
delta i Kemira Cup,tävlan om vandringspriset ”Silvertackan”är de 30 bästa
individuella resultaten uppdelat från respektive divisioner.Som totalsegrare
individuellt,från alla divisioner,räknas den som fått högst poäng i sin
division.
Tävlingen om
största fisk under årets corpfiske vinner den som tagit den procentuellt
största,inklusive utbyten,heldagstur etc.För övrigt tillämpar vi de
gentlemannaregler som är allmänt vedertagna inom vår sport.Vid deltagande i
tävlingen om största fisk skall deltagare själv anmäla detta till
tävlingsledningen.
Minimimått
cm och jämförelsevikter.
|
Min cm |
Jmfr kg |
Berggylta |
20 |
1,4 |
Bergskädda |
20 |
0,25 |
Bleka |
30 |
4 |
Blågylta |
20 |
0,55 |
Fenknot |
- |
0,35 |
Gråhaj |
- |
0,25 |
Gråsej |
30 |
6 |
Havsöring |
50 |
7 |
Havskatt |
- |
4,5 |
Havsål |
- |
0,25 |
Hälleflundra |
30 |
0,25 |
Klorocka |
40 |
0,25 |
Kolmule |
30 |
0,25 |
Knaggrocka |
- |
Fridlyst |
Knot |
20 |
0,4 |
Kolja |
30 |
1,2 |
Kummel |
30 |
0,25 |
Lax |
60 |
14 |
Lerskädda |
20 |
0,25 |
Lubb |
30 |
10 |
Långa |
40 |
9 |
Makrill |
- |
1,2 |
Marulk |
15 |
1 |
Näbbgädda |
- |
0,8 |
Pigghaj |
50 |
5 ( fredad) |
Piggvar |
30 |
1 |
Rödspätta |
27 |
1,4 |
Rötsimpa |
15 |
0,4 |
Sandskädda |
27 |
0,45 |
Sill |
- |
0,35 |
Stenbit/Sjurygg |
- |
0,25 |
Skrubbskädda |
27 |
1 |
Slätrocka |
- |
Fridlyst |
Slätvar |
30 |
1 |
Taggmakrill |
- |
0,4 |
Tobis |
- |
0,25 |
Torsk |
50 |
17 |
Tunga |
27 |
0,25 |
Vitling |
30 |
0,8 |
Ål |
Fridlyst |
|
Övrig fisk |
20 |
Ej fjärsing |